Вести

Дворска башта добија теретану

У спортском комплексу Дворске баште у Сремским Карловцима у наредним месецима биће направљена теретана на отвореном, чија вредност је 1,9 милиона динара, речено је приликом данашње посете покрајинског секретара за спорт и омладину Данета Басте карловачкој општини. Теретана са три мултифункционалне справе ће се налазити иза кошаркашког терена у ограђеном делу Дворске баште и простираће се на 80 метара квадратних.

Како је приликом данашње посете општини и самог места где ће бити изграђена теретана рекао покрајински секретар Дане Баста, улагање у спортску инфраструктуру у Сремским Карлвцима је један од приоритета ресорног секретаријата.

– Одлучили смо да за карловачку општину која се пријавила на наш конкурс издвојимо одређену своту и уложимо у изградњу теретане на отвореном која ће бити свима на понос, а младима Сремских Карловаца служити за вежбање у овом лепом амбијенту – рекао је Баста. – Са председником општине било је речи и о даљим улагањима у спортску инфраструктуру, у Канцеларију за младе и за младе. Све су то теме које нас чекају у наредном периоду. Извесно је да ће Покрајински секретаријат за спорт и омадину бити добар партнер општини.

Председник општине Сремски Карловци Александар Саша Стојкечић захваљујући се на подршци Секретаријата за пројекат теретане на отвореном која у оквиру тог спортског комплекса треба да за живи наредних месеци, рекао је да ће она пуно значити за карловачку децу и младе.

– Када већ овде проводе време рекреативно и професионално се бавећи спортом, пружиће им се додатна могућност да се још више посвете спорту и дружењу – казао је Стојкечић. – У овом спортском центру постоји чуварска служба како не би хулигани уништили реквизите, а и лепо је уређен и одржаван простор. Сремски Карловци имају доста успешних појединаца у професионалном спорту, али нама је веома значајан и рекреативни спорт. Важно је да млади и остале категорије становништва проводе пуно времена на отвореном и у природи, за шта постоје шансе у овом комплексу окруженом шумом.

Прошле годне у Дворској башти реконструисане су атлетска стаза дуга 250 метара и стаза за скок у даљ, што је подразумевало замену подлоге и облагање тартаном. Реконструкцију су финансирали Управа за капиталан улагања АП Вовјодине и општина. Крајем 2017. године обновљен је и дограђен кошаркашки терен да би се испунили неопходни стандарди за одигравање такмичења на њему, а за тај посао новац је издвојио Покрајински секретаријат за спорт и омладину.