Вести

За бољи положај жена у Сремским Карловцима

Унија жена Српске напредне странке у Сремским Карловцима покренула је велику акцију бриге о унапређењу положаја жена. Акција се спроводи у сарадњи са Саветом за социјалну политику, бригу о деци и социјална питања Општинског одбора СНС Сремски Карловци. Акција је почела састанком на ком су представнице Уније жена и Савета, разговарале са својим суграђанкама о проблемима и изазовима са којима се сусрећу сремскокарловачке жене у савременом друштву.
На састанку, који су водиле Јагода Агбаба и повереница Савета за социјалну политику, бригу о деци и социјална питања Сунчица Милиновић закључено је да постоје потенцијали и могућности за унапређење социјално-економског статуса, положаја у породици и друштву, али и за побољшање бриге о здрављу припадница нежнијег пола. Истакнуто је да је изузетно важно да се у наредном периоду максимална пажња посвети оснаживању жена.
- Договориле смо се да у наредном периоду разговарамо са што више Карловчанки. О што више питања. На тај начин, кроз директан контакт и разговор, моћи ћемо да допринесемо још бољем положају жена у Сремским Карловцима - рекла је након састанка Јагода Агбаба.
Сунчица Милиновић истакла је да је активан приступ унапређењу положаја жена активност од суштинске важности која ће омогућити бржи развој целе заједнице.